علی بندار

حوزه فعالیت
عناوین فعالیت‌ها
مدرک تحصیلی

آواز

دکتر بُندار: صدایم آرامش‌بخش است


از بیوگرافی خود شروع کنید:

من علی بندار هستم، متولد سال 1347 در شهر مشهد، دارای تحصیلات دکترای دندانپزشکی و در حال حاضر دندانپزشک هستم.


از سایر فعالیت‌های حرفه‌ای خود در عرصه هنر بگویید.

در سال‌های 1373 تا 1376 در شبکه 3 سیما، به عنوان نویسنده در قسمتی از برنامه «ساعت خوش» فعالیت داشتم و بعد از آن، با نویسندگی و بازیگری در برنامه «لبخند سوم» در کنار دوستانی چون جواد رضویان، حسین رفیعی، مهران غفوریان و در سال 1375 هم با برنامه «دیدار» بهمراه حمید لولایی، سعید آقاخانی و دیگر دوستان به کار هنری حرفه‌ای خود ادامه دادم و در آخرین کارم نیز با برنامه «جدی نگیرید» در سال 1376 به قاب تلویزیون آمده و در این مقطع (سال 76) با کار هنری خداحافظی کرده و برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفتم.


علت بازگشت شما در مقام یک چهره تحصیل‌کرده به عرصه «موسیقی» چیست؟

با توجه به اینکه من از ابتدای حضورم در عرصه‌های مختلف هنری فعالیت می‌کردم، پس از اینکه 11 سال در خارج از کشور رشته دندانپزشکی را با تخصص درمان ریشه به پایان رساندم، همچنان ذهنم معطوف به فعالیت‌های هنری بود تا اینکه با توجه به علاقه‌ای که به موسیقی داشتم، تصمیم گرفتم در این عرصه فعالیتی داشته و خودم را محکی بزنم. لازم به ذکر است که من حتی سال‌هایی که دور از کشورم مشغول تحصیل بودم هم در فعالیت‌های هنری شرکت داشتم که حاصلش حضور در 2 فیلم کوتاه داستانی بود.


کار موسیقی را چگونه آغاز کردید؟

اگر بخواهم به اولین تجربه موسقیایم نگاه کنم، این حرفه را از 18 سال پیش و با جمعی از دوستانم با یک کیبورد و استودیو خانگی شروع کردم که کاستی به همراه 7 ترک ضبط کردیم، اما بعد از آن دیگر فعالیتی نداشتم تا سال گذشته که این بار بصورت حرفه‌ای و با تشویق یکی از عزیزترین دوستانم، شروع به کار مجدد در عرصه موسیقی کردم.


ویژگی اصلی صدای خود را در چه می‌بینید؟

خودم در صدایم حالتی را می‌بینم که آرامش‌بخش است… امــــا این را باید از کسانی که کارهایم را شنیدند هم پرسید.


از روند تولید آلبوم جدید خود بگویید

من تصمیم به جمع‌آوری آلبومی‌با نام «باور» کردم که از 10 ماه پیش بصورت جدی پیگیر آن هستم و خوشبختانه همه چیز بخوبی رو به پیشرفت هست و اگه خدا بخواهد، تا 2 – 3 ماه آینده تمام شده و راهی بازار موسیقی خواهد شد.


عوامل اصلی آلبوم را معرفی کنید:

ترانه سرایان: خانم آسیه رضایی که بخش اعظم ترانه‌هارا سرودند، علی بندار و‌هادی دشتی؛ آهنگسازان و تنظیم‌کنندگان: آقایان محمدجواد سام‌نژاد و رضا احمدی؛ نوازنده‌ها: گیتار: علی سنایی و سعید معبود؛ سه تار: خسرو مقصودی؛ ویولون: کیانوش شهنازی؛ ویولونسل: صمد برقی


موضوع اشعار و فضای موسیقایی آلبوم «باور» چیست؟

فضای کلی آلبومم بیشتر به سمت مسایل عاطفی و خانوادگی گرایش دارد و بیشتر سعی کردم روی مسایلی کار کنم که شنوندگان بتوانند با آن ارتباط بر قرار کنند.


آلبوم شما تهیه‌کننده هم دارد؟

من در مورد تهیه کننده رایزنی نکردم؛ با توجه به اینکه امکاناتش برای خودم فراهم بود، نیازی به این بخش ندیدم.


مشکل اصلی «آلبوم اولی‌ها» در فضای امروزی موسیقی پاپ چیست؟

خُب مسلما مشکلات کم نیست. تهیه ترانه مناسب با مسایل روز جامعه، مشکلات تصویب، آهنگسازی، تامین بودجه و… تمام اینها مشکلاتی هستند که نه تنها در آلبوم اول که در طول کار هنری یک هنرمند وجود دارد؛ اما اولین کار همیشه مشکلات خاص خودش رو دارد.


مهم‌ترین سؤال و انتظار شما از متولیان موسیقی کشور چیست؟

سوال خاصی که ندارم، اما انتظارم این است که با بوجود آوردن امکانات برای جوانان گمنامی ‌که استعداد‌های خوبی هم دارند، زمینه‌ای ایجاد کنند تا آنها هم بتوانند استعدادشان را به جامعه عرضه کرده و به کشورشان خدمت کنند.


موسیقی امروزی پاپ بیشتر به سمت و سوی یک بازار انحصاری گرایش پیدا کرده است؛ فکر می‌کنید چگونه می‌توان از این انحصار گذر کرد و به قله موفقیت رسید؟

خُب مسلما انحصاری بودن را نمی‌پسندم، چون انحصار باعث می‌شود که رقابت در جهت پیشرفت متوقف شده و حقوق بسیاری از جوانان مستعد که می‌توانند با ارایه استعدادشان به جامعه موسیقی خدمت کنند، ضایع بشود. اما مسلما با پشتکار و پیگیری می‌توان تا حدودی این انحصار را شکست و انتظار جامعه را از حضور و هنرنمایی جوانان شایسته برآورده ساخت.


ارزیابی کلی شما از جریان بازار موسیقی پاپ چیست؟

بازار موسیقی پاپ نسبت به گذشته خیلی بهتر شده و امیدوارم بهتر هم بشود. به هر حال این نیاز جامعه هست که دوست دارند از تفریحات سالم بهره مند شوند و هستند کسانی که با ارایه هنر و توانایی خود، می‌توانند نیازهای این بخش از جامعه را برآورده سازند؛ اما تنها مشکلی که وجود دارد این است که هنوز به آن حد از استانداردهای لازم نرسیده‌ایم تا امکان ارایه همه کارها میسر باشد و هنوز هستند کسانی که علیرغم برخورداری از استعداد لازم، توانایی‌شان در ارایه ساعت‌های خوش به مردم، هرز می‌رود.


چه برنامه‌هایی برای توزیع خوب آلبوم «بــــاور» و شنیده شدن کارهایتان دارید؟

خُب برنامه‌هایی دارم که انشاا… در زمان خودش ارایه خواهد شد؛ اما مثل همه از امکانات موجود از جمله اینترنت، نشریات و دوستان خوبی که دارم برای معرفی کارهایم استفاده خواهم کرد. البته من در حال حاضر با صداوسیمای شهر خودم همکاری دارم که خودش در مسیر شناخت، بی‌تاثیر نیست.


برای آینده، چه برنامه‌هایی دارید؟

پیش‌بینی آینده خیلی سخت است، اما احتمالا به فکر آلبوم دوم و آن‌ هم متفاوت با اولی خواهم بود. البته در وهله اول برنامه کنسرتی در شهر توریستی سرعین برگزار خواهم کرد و در خدمت مردم عزیز و مهربان آذری زبانم خواهم بود.


و صحبت پایانی:

امیدوارم روزی فرابرسد که تمام آنهایی که استعداد‌های خوبی در زمینه موسیقی دارند، بتوانند بی‌توجه به رابطه و امکانات مادی، توانایی و استعدادشان را در اختیار همه بگذارند.


آیا شما در آلبوم‌های بعدی‌تان، حاضرید که از همین جوانان گمنام اما با استعداد استفاده کنید؟

سوال خوبی بود. اتفاقا من قصد دارم برای آلبوم دوم خودم از تمام دوستان خوبم که در زمینه ترانه‌سرایی فعالیت می‌کنند دعوت کنم تا با ارسال کارهایشان به پست الکترونیکم، با من همکاری کنند. من بهترین‌ها را انتخاب می‌کنم تا با ارایه آلبوم دوم، جامعه موسیقی با نام آنها و استعدادشان آشنا شوند.

alibondar@gmail.com


آدرس
علی بندار،
تلفن:
-