محمدعلی صدر‌عاملی

حوزه فعالیت
عناوین فعالیت‌ها
مدرک تحصیلی

نقاش


دکتر محمدعلی صدرعاملی، اردیبهشت ماه 1312 در اصفهان متولد شد. در گذر دانش آموزی شش ساله دبیرستان سعدی اصفهان، عضو هیئت مدیره سه گروه سخنرانی، نمایش و موسیقی و تهیه و انتشار مجله ماهانه دبیرستان بود

پس از پایان دبیرستان و یک سال دبیری در دو دبیرستان اصفهان، در سال 1332 وارد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران شد و در سال 1337 تز خود را با نام ” آزارهای زبان و رابطه آن با دندانپزشکی ” در حضور اساتید شادروان دکتر آرمین، دکتر حبیبی و دکتر سجادی دفاع کرد که با درجه ممتاز پذیرفته شد.

برای خدمت نظام به شیراز رفت و پس از سه سال دوره نظام و استخدام در بیمارستان نمازی به تهران بازگشت و هم زمان با باز کردن مطب، در سازمان بیمه های اجتماعی نیز استخدام شد تا در بیمارستان شماره 5 خیابان ژاله سابق به درمان موارد جراحی های کوچکی چون دندان های نهفته، اپولیس، اپیسکتومی و غیره به پردازد.

در سال 1342پس از گذراندن زمانی در پزشکی فانونی و کسب تجارب لازم به پیشنهاد پزشکی قانونی حکم کارشناسی “آزارهای دندانپزشکی و فک و دهان در کلیه موارد” از طرف وزارت دادگستری به نام وی صادر گردید تا نظرات کارشناسی خود را به قاضی دادگاه هائی که دعوت میشود تقدیم دارد. پس از تشکیل کانون کارشناسان نیزعضویت شماره 1004 یا 4 به او داده شد.

همسر او بانو مسعوده صدری و فرزندان او همکاران دکتر میترا و دکتر مهتاب صدرعاملی هستند.

سال 1346 پس از گذراندن دوره فوق دکترای جراحی فک و صورت در دانشگاه لندن به ایران بازگشت و در سال 1351 دوره پست گراجوایت ایمپلانتولوژی را درN.Y. Albert Einstein College of Medicine Yeshiva University; گذراند. در این دوره دکتر Linkow که پایه گزار ایمپلانتی نامدار به نام خود بود، شناسائی این ایمپلانت و خصوصیات کاربردی آن را تدریس می کرد. در پایان دوره نیز دکتر لینکائوبه او اجازه داد تا به مدت یک ماه نیز در مطب خودش آبزرور آموزشی باشد.

با آغاز کار در بیمارستان شماره 5 خیابان ژاله، پس از بازگشت از لندن با معرفی وپذیرش فزونتر بیماران مختلف جراحی فک و صورت و ضایعات گوناگون فکی، فعالیت او هرچه بیشتر گسترش یافت. بیمارستان شماره 5 با داشتن 200 تختخواب در حقیقت فقط یک بخش جراحی عمومی/ارتوپدی بود. با افزایش چشمگیربیماران و اعمال جراحی فک و صورت بالاخره تشکیل بخش جراحی فک و صورت تصویب و با در اختیار قرار گرفتن 20 تخت بیمارستان شماره 5، بخش جراحی فک و صورت آغاز به کار کرد و در حقیقت بیمارستان دارای دو بخش “جراحی عمومی” و ” جراحی فک و صورت” شد.

هنگام برپایی کنگره های سالیانه جامعه دندانپزشکی ایران، همه ساله یک روز اساتید خارجی دعوت شده به کنگره همراه با جمعی از همکاران ایرانی علاقمند از بخش جراحی فک و صورت بیمارستان و بیماران بستری پیش و پس از عمل بخش، بازدید می کردند. با توجه به پرونده و رادیوگرافی هر بیمار که مواردی ازانکیلوزیس یک یا دو سویه، شکستگی، تومور، کانسر و کاربرد فک مصنوعی پس از عمل آن، دندان های نهفته و غیره بود، گزارش مختصری داده می شد. طبعا به پرسش های پیش آمده نیز پاسخ های لازم گفته می شد. همکاران بازدید کننده نهار را نیز مهمان بیمارستان بودند.

همزمان باانجام اعمال جراحی و اداره بخش جراحی فک و صورت بیمارستان شماره 5، انجام کلیه اعمال جراحی فک و صورت بیمارستان های شماره 2 (فیاض بخش کنونی)، طرفه، مرکزی شرکت ملی نفت ایران نیز از سال 1346 تا 1364و دیرترباعنوان مشاور زیر نظر وی قرار داشت.از بیمارستانهای خصوصی پاستورنو و پاسارگاد برای چند سالی وبیمارستان آراد ازآغاز تاسیس جای خدمت او بود. در دوران جنگ مصدومین و مجروحین بسیار زیادی را در بیمارستان های نامبرده عمل قرار داده است. در بیمارستان طرفه برای مجروحین بسیاری که از ناحیه چشم اسیب دیده بودند، جایگاه چشم در- حد امکان، ساخته شد و اقای دکتر خدائیانی چشم پزشک در ان چشم مصنوعی قرار دادند.

از سال 1354 نیز روزهای سه شنبه محل خدمت او در بیمارستان سوانح و سوختگی بود که شانس بزرگی در فراگیری از پروفسور تسیه را زمانهائی که در ایران بود دربرداشت.

در 1978 بنا به دعوت کشور برزیل به نمایندگی دولت ایران از طرف وزارت بهداری و بهزیستی در کنگره دندانپزشکی مشترک سه گانه آمریکای جنوبی / برزیل در سائوپولو شرکت کرد


سازمان بیمه های اجتماعی در سال1347 او را به عضویت “شورایعالی مشورتی و برنامه ریزی بهداری تهران”، که با شرگت مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره و مدیران سازمان بیمه های اجتماعی همراه با سه پزشک دیگر از کادر بهداری، بریاست وزیر کار تشکیل میشد منصوت کرد. درسالهای پس از آن نیز همچنان به عضویت کمیته های “جراحی شورای بهداری”، “جراحی ترمیمی شورای بهداری”، “امور دندانپزشکی”، “برنامه ریزی بهداری تهران”، “تجدید نظر پزشکی”، “امور درمانگاه ها”، “تشخیص و استاندارد وسایل پزشکی”، “دندانپزشکی شورای بهداری”، “مسئول مصاحبه و انتخاب دندانپزشکان برای استخدام” و “بررسی احتیاجات واحدها از نظر لوازم پزشکی” برگزیده شد. در سال 1355 نیز علاوه بروظایف خود، بررسی ونظارت بر اقدامات لازم برای برپائی درمانگاه تخصصی دندانپزشکی اقبال نیز به او سپرده شد. این درمانگاه در آذر سال 1357 با داشتن ده اطاق مجهز برای پنج تخصص ارتودونسی، پروتز، پریو، جراحی دهان وکودکان، لابراتواری مجهز، سالن سخنرانی ولی کوچک به بهره برداری رسید. برنامه ای هم در حال بررسی بود که این درمانگاه برای دندانپزشکان سازمان، آموزشی بوده و تا انجا که ممکن باشد ترتیبی داده شود که همکاران شاغل در ان با برنامه های یکساله با دندانپزشکان انگلیسی، کانادائی و امریکائی جا به جا شوند. عضویت در”کمیسیون بررسی پیشنهادات مربوط به مناقصه بیمارستان دروس” (لبافی نژاد) و بیمارستان کرمانشاه نیز از دیگر وظایف هم زمان او بوده است.

شرکت سهامی دارویی کشور در سال 1356 از او به عضویت “کمیسیون تشخیص لوازم پزشکی” و وزارت بهداری و بهزیستی به عضویت “شورای دندانپزشکی” آن وزارت دعوت کرد. در 1371 از طرف نظام پزشکی در هیئت حل اختلاف مالیاتی وزارت دارائی گزیده شد.

از سال 1354نیز به مدت سه سال طبق برنامه یک تا دو روزه آخرهفته، به تدریس تئوری وعملی جراحی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شیراز به خدمت پرداخت.

شانزده مقاله دکترصدرعاملی در مجلات جامعه دندانپزشکی و پزشکی قانونی به چاپ رسیده است. در گنگره های ایران و خارج نیز به شرح زیر سخنرانیهائی داشته است: دو سخنرانی در کنگره های جامعه دندانپزشکی ایران. سال 1351 دانشکاه اصفهان مواردی از شکستگی های ماندیبل. سال 1974 – لندن شصت و دومین کنگره سالیانه FDI در باره دندانپزشکی قانونی. سال 1986 – مجمع Alpha Omega شهر Boston با عنوان “دیدگاه تازه ای از دندانپزشکی قانونی”. سال 1978- مادرید شصت و ششمین کنگره سالانه FDI و سال 1978- سامپائولوی برزیل آمریکای جنوبی هر دو پیرامون انکیلوزیس و کندیلکتومی ولی از دو دیدگاه ومطلب مختلف، سال 2010 یروان ارمنستان کنگره بین المللی FDI در باره “تشخیص دندانهای نهفته و بررسی مشکلات آن پیش از عمل ”

در جامعه دندانپزشکی ایران، هیجدهمین عضو و فعال حدود 20 سال آغازین آن در کمیته های: داخلی، انتشارات، کورهای تخصصی، کنگره، علمی، روز دندانپزشکی، پرستاران، نمایشگاه های هم زمان کنگره، قائم مقام دبیر، بازرس، عضو هیئت مدیره و غیره بوده است. برپائی نمایشگاه اولین کنگره در حالیکه صاحبان کالا و شرکتها نه از جامعه چیزی میدانستند و نه از کنگره و نمایشگاه کار سخت و زمانبری بوده است.


فعالیت های غیرحرفه ای:

• بیش از چهاردهه تجربه عکاسی دارد و ابنیه تاریخی مهمترین سوژه اوست، هرچند که از زیبایی های طبیعت و گل ها نیز دور نیست.

• از فروردین 1387 با کم کردن کار های پزشکی، زمان بیکاری پیدا شده را به فراگیری هنر نقاشی پرداخت. در کشیدن این تابلوها نیز عمارات فرهنگی تاریخی را پیشتاز می شناسد. تابلو های نقاشی او تا کنون در نمایشگاه های گروهی کاخ نیاوران، تالار رودکی، گالری دکتر سندوزی، گالری شکوه، موزه امام علی و مرکز فرهنگی بنیاد رودکی به نمایش در آمده است.

• انجمن نویسندگان ایران به ریاست زنده یاد زین العابدین رهنما دکتر صدرعاملی رادر سال 1349 به چهلمین عضو این انجمن پذیرفت.

• دکتر صدرعاملی متولد اصفهان است و به شوند آشنائی ها میتوانسته تمام تابستانها را در همه ساختمانهای صفوی به گشت و گذاربپردازد. او میگوید کاشی به کاشی عالی قاپو، مسجد شیخ لطف اله، چهل ستون، مسجد شاه و سایر ساختمانهای فرهنگی هنری اصفهان را میشناسد و کتابهای مختلفی نیزدر باره آنها خوانده و با اسلید های خود گرفته، سخنرانیهائی آماده و اجراکرده است

• به دعوت روتاری کلاب East Gristead انگلیس 1967 و انجمن فرهنگی ایران و کانادا – ونکوور و کانون فرهنگی ایران و آمریکا-سانفرانسیسکو برای هموطنان و اعضاء آن ها سخنرانی هائی در آشنا شدن با این پایگاه های فرهنگی، معماری، صفوی کشور داشته است.

• بیش ازپانصد جلد مجلات علمی حرفه ای دو سازمان بین المللی وآمریکائی جراحی فک و صورت سالهای 12000-1983را به کتابخانه ملی هدیه کرده است.

• سی و چند وسیله جراحی فک و صورت سی سال پیش را که با امدن جانشین های کارای جدید تر، کارائی خود را از دست داده اند در اختیارموزه پزشکی قرار داده است.

• در ورزش به پیاده روی، کوه پیمائی، شنا، والیبال و اسکی علافمند بوده و هست.


آدرس
محمدعلی صدر‌عاملی،
تلفن:
021-88732700
021-22580275